TIC-TAC: Nimic de speriat!

Lăsând glumele și jocurile de cuvinte la o parte, prin acest articol oficial am deschis rubrica de Lifestyle de pe blogul meu, rubrică pentru care am foarte multe idei, însă o să le luăm pe rând.
În articolul de azi o să vorbim despre organizarea timpului, unul dintre lucrurile cele mai complicate pe acest pământ.
Vrem nu vrem, bănuiesc că toți avem o viață agitată și aglomerată, fie că e vorba de școală, serviciu sau alte activități. Din păcate, timpul trece repede și nu l mai putem întoarce înapoi, tocmai de aceea trebuie să învățăm cum să îl organizăm cât mai bine.
Oferindu-mă ca exemplu, viața mea se împarte între școală, blog, sala de fitness și alte activități și lucruri de făcut. Încă de la sfârșitul lui 2018 mi-am dorit extrem de mult ca noul an să îmi fie mai bine organizat și să îmi manageriez mai bine timpul, care parcă e atât de scurt..
De-a lungul timpului am încercat tot felul de metode care nu mi-au reușit și nu m-au ajutat, până când am găsit-o pe cea mai bună pentru mine, sper că o să vă fie și vouă de folos. Este vorba de metoda Bullet Journal , metodă de care am aflat bineînțeles din online, metodă simplă și utilă. Această metodă a fost concepută de Ryder Carroll, și o să vă las aici link-ul spre clipul care explică mai bine ce înseamnă un Bullet Journal.
Eu sunt o iubitoare de agende, am o mulțime, însă niciun tip de planner nu m-a ajutat până acum în organizarea timpului, cel puțin nu așa cum m-a ajutat Bullet Journal-ul. Țin să precizez că în comerț există agende pentru bullet journal-ing standard, însă eu am preferat un caiet/agendă cu pagini albe simple fiindcă îmi place mai mult așa.
Bullet Journal-ul trebuie să aibă următoarele elemente, însă totul poate să fie adaptat după preferințele voastre: key, index, future log, weekly/ daily log, pagini numerotate. În rest, puteți să adaugați orice tip de pagini vă doriți pentru a vă organiza viața.
Inspirație pentru bullet journal găsiți peste tot, mai ales pe Pinterest, însă s-ar putea să vă pierdeți interesul când veți vedea rezultatele căutării: agende foarte complexe și artistice, care ar putea părea relaxante la început, dar care de fapt sunt obositoare și vor duce la abandonarea proiectului.
În agenda mea am renunțat la index și la key, păstrând future log-ul, rubrica de evenimente și weekly log-ul. O să las mai jos niște imagini ca să vedeți modul simplist pe care l-am abordat, fără prea multă artă.

Așa arată primele două pagini din agenda mea, pagini pe care le-am alocat Calendarului și Evenimentelor din anul acesta. Am făcut totul de mână, fără a urmări să iasă fără cusur, simplu și practic.
Agenda mea continuă cu activitățile din primele săptămâni ale anului, și o să vă las mai jos o fotografie să vedeți cum mi-am împărțit săptămâna aceasta, la fel, foarte minimalist.

Nu folosesc foarte multe obiecte de papetărie, doar câteva markere pe care le aveam deja prin casă.
Agenda mi-am achiziționat-o dintr-o librărie, la prețul de 13 lei, dar vă sfătuiesc să începeți cu un caiet oarecare, deoarece întâi și întâi trebuie să vedeți dacă vă place și vă ajută. Acesta este principiul bullet journal, ai nevoie de un pix și un caiet pentru a-ți organiza viața. Așa arată caietul meu:

De asemenea, am mai ales câteva pagini în jurnalul meu, precum o pagină de economii, o pagină pentru conturile de socializare, o pagină cu idei pentru blog, un Study Tracker, si o pagină destinată cărților pe care aș dori să le achiziționez.
Vă recomand din tot sufletul să încercați, fiindcă pe mine m-a ajutat foarte foarte mult în organizarea timpului. Dacă vă place articolul acesta și ați dori niște impresii după mai mult timp de folosire, aștept să îmi lăsați în comentarii .
Ce părere aveți despre rubrica de lifestyle?
Pâna data viitoare,
Miruna, xoxo